۴ سال پیش

عوارض عمل لیزیک

عوارض عمل لیزیک

یکی از عمل های جراحی که برای اصلاح دید چشم انجام می شود، لیزیک نام دارد. در عمل جراحی لیزیک، شکل قرینه با استفاده از اشعه لیزر تغییر می یابد تا مشکل بینایی اصلاح شود. با استفاده از لیزیک می توان نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم را اصلاح نمود اما نمی توان مشکل پیرچشمی را که در افراد بالای 45 سال دیده می شود برطرف نمود زیرا پیرچشمی بر اثر تغییراتی که در عدسی چشم پدید می آید ایجاد می گردد و نه مشکلات قرینه. اما چه کسانی شرایط لازم برای انجام عمل لیزیک را دارند؟

شرایط لازم برای عمل لیزیک چشم چیست؟

– فرد بالای 18 سال سن داشته باشد. اما در برخی موارد کودکان کم‌سن دارای یک چشم با نزدیک بینی شدید و یک چشم با دید طبیعی هستند، ممکن است تحت عمل لیزیک قرار گیرند.

– طی شش ماه شماره عینک فرد ثابت مانده باشد.

– در افراد با نزدیک بینی 1 تا 10 دیوپتر یا آستیگماتیسم کمتر از 4 دیوپتر و همچنین افرادی که دوربینی 1 تا 6 دیوپتر دارند، این عمل قابل انجام است.

– زنان باردار یا شیرده نمی توانند این عمل را انجام دهند.

– کسانی که می خواهند لیزیک کنند، نباید برخی از داروها مانند پردنیزون خوراکی یا ایزوترتینوئین را مصرف کنند.

– فرد بیماری های چشمی مثل آب سیاه چشم (گلوکوم)، خشکی چشم، بیماری های شبکیه، عفونت هرپس (تبخال) چشم، آب مروارید، کدورت قرنیه و کواتوکونوس (قوز قرنیه) نداشته باشد.

– سلامتی کلی فرد باید مناسب باشد و به بیماری‌های مزمنی مانند دیابت، بیماری های روماتیسمی مثل آرتریت روماتوئید و لوپوس مبتلا نباشد.

– فرد انتظارات واقع‌گرایانه از عمل جراحی و نتایج آن داشته باشد، نه غیر واقعی و خیالی.

عمل لیزیک چشم چطور انجام می شود؟

این عمل جراحی بسیار ساده و سرپایی بوده و با استفاده از قطره بی‌حسی و بدون درد و هیچگونه تزریقی انجام می‌شود.

در هر چشم طول مدت جراحی حدود 5 دقیقه و طول مدت لیزر هم 5 تا 20 ثانیه است.

فردی که می خواهد لیزیک کند، نباید بیماری های چشمی مثل آب سیاه، خشکی چشم،بیماری های شبکیه، تبخال چشم، آب مروارید، کدورت و قوز قرنیه داشته باشد

در عمل لیزیک، ابتدا یک لایه با ضخامت حدود 160 میکرون از سطح قرنیه چشم برداشته می‏شود و سپس توسط لیزر اکسایمر که با کامپیوتر کنترل می‏شود، تراش قرنیه متناسب با شماره عینک صورت می‏گیرد.

پس از عمل لیزیک، تا چند ساعت احساس سوزش و جسم خارجی و اشک ریزش وجود دارد، اما معمولا نیازی به داروی ضد درد نیست و اغلب روز بعد از عمل می‏توان به کار روزانه بازگشت.

افرادی که از لنز تماسی نرم استفاده می‌کنند، حداقل یک هفته قبل از انجام معاینات و عمل از لنز خود استفاده نکنند و برای کسانی هم که از لنز تماسی سخت استفاده می‌کنند، این زمان به مدت سه هفته قبل از معاینه یا عمل لیزیک افزایش پیدا می‌کند.

 

 آیا می توان هر دو چشم را با هم لیزیک کرد؟

مطالعات نشان داده است نتیجه عمل جراحی در صورتی که دو چشم در یک جلسه عمل شوند، یا اینکه هر چشم در یک جلسه تحت عمل جراحی قرار گیرد، یکسان خواهد بود.

اغلب بیماران درمی‏یابند که راحت تر است، هر دو چشم یک جا عمل شوند.

بعد از عمل لیزیک چه باید کرد؟

– خارش و مالیدن چشم‌ها به خصوص در چند روز اول ممنوع است.

– از شستشوی سر و صورت و استحمام تا 24 ساعت بعد از عمل باید خودداری کرد.

– تا سه هفته استخر و سونا نرفت.

– از آرایش کردن چشم ها تا یک هفته پس از عمل خودداری کرد.

– از شنا در استخر و دریا تا یک ماه پس از عمل باید خودداری کرد.

در مورد تماشای تلویزیون، مطالعه و کار با کامپیوتر، از هر زمانی که افراد بخواهند می‌توانند، این کارها را انجام دهند. فقط در چند روز اول ممکن است بیماران دچار خستگی چشم شوند که ضرری برای چشم ندارد.

عوارض عمل لیزیک چیست؟

اصلاح بیش از حد، دیدن هاله، ناراحتی در نگاه کردن به چراغ‌ در شب، وجود مشکل دید به هنگام رانندگی در شب و سختی مطالعه از عوارض بعد از عمل لیزیک هستند که در هفته‌های اول بعد از عمل وجود دارند و پس از گذشت چند هفته برطرف می‌شوند.

از دیگر عوارض این عمل، عفونت قرنیه است که بسیار نادر بوده و ممکن است از هر 4000 نفر که تحت جراحی قرار می‌گیرند، یک نفر دچار عفونت قرنیه شود که اغلب با دارو بهبود می‌یابد.

حدود دو درصد احتمال پیشرفت نزدیک بینی وجود دارد که این شرایط  پس از 3 تا 6 ماه می‌تواند مقداری پیشرفت کرده و یا اصلاح نشود که در این صورت می‌توان آن را مجددا با لیزر اصلاح کرد.